Înapoi

Întreținerea și curățarea șemineului

Cu timpul, garniturile de culoare argintie de la ușă se vor purta și, pentru a evita arderea sălbatică, acestea trebuie înlocuite după cum este necesar.

Garnituri

Cu timpul, garniturile de culoare argintie de la ușă se vor purta și, pentru a evita arderea sălbatică, acestea trebuie înlocuite după cum este necesar.

Sticla

Dacă lemnul pe care îl arzi este prea umed, vei primi pete de funingine pe geamul de sticlă. Ele pot fi îndepărtate cu ușurință folosind o cârpă umedă pe care o înmuiați în cenușă rece și o frecați pe sticla cu funingine. De asemenea, sunt disponibili și aduro easy clean pentru îndepărtarea funinginei din sticlă.

Este o întreținere obișnuită să strângeți armăturile de sticlă la scurt timp după instalarea sobei, precum și să verificați dacă garniturile sunt așezate corect.

Camera de ardere

Plăcile galbene din camera de ardere se uzează în cele din urmă și trebuie înlocuite atunci când fisurile au mai mult de 0,5 cm lățime. Durabilitatea plăcilor va depinde de cât de des și cât de intens este folosit șemineul. Puteți schimba singuri plăcile. Sunt disponibile ca set gata de utilizare. De asemenea, puteți cumpăra plăci dintr-o singură bucată pe care le puteți tăia singur la dimensiunea plăcilor uzate. Vizitați magazinul nostru web www.aduroshop.com.

Frasin

Goliți sertarul pentru cenușă înainte ca acesta să devină complet plin. Lăsați întotdeauna un strat de cenușă pe fundul șemineului, deoarece acesta izolează camera de ardere și ușurează aprinderea focului.

Curățarea șemineului

Suprafața șemineului este tratată cu o vopsea Senotherm® rezistentă la căldură, care va rămâne în cel mai bun caz doar prin aspirarea cu o piesă bucală mică, moale sau prăfuită cu o cârpă moale și uscată. Nu utilizați băuturi spirtoase sau alți solvenți care vor îndepărta vopseaua.

Interiorul șemineului și conducta de evacuare a fumului pot fi curățate prin ușă și orificiul de curățare din conducta / coșul de fum. Placa ignifugă superioară (deflectorul de evacuare) poate fi îndepărtată, permițând accesul în partea superioară a inserției șemineului. Curățarea interiorului șemineului și a conductei de evacuare a fumului trebuie efectuată cel puțin o dată pe an sau mai frecvent, dacă este necesar, în funcție de frecvența cu care se folosește șemineul. Această lucrare poate fi efectuată și de măturătorul.

Vă rugăm să rețineți: Toată întreținerea și curățarea insertului pentru șemineu trebuie efectuate atunci când este frig.

Piese de schimb și modificări neautorizate

Puteți folosi numai piese de schimb originale în șemineu. Consultați distribuitorul pentru sfaturi și atunci când cumpărați piese de schimb. Toate formele de modificări neautorizate ale șemineului sunt strict interzise, deoarece șemineul nu va mai respecta specificațiile aprobate.

Repararea suprafeței

Șemineele pe lemne Aduro au fost vopsite cu o vopsea spray rezistentă la căldură care poate rezista la temperaturi de până la 500 de grade. Avantajul acestui tip de vopsea este că este foarte ușor să revopsiți soba sau să reparați o zgârietură în suprafață. Toată lumea o poate face și poate obține un rezultat perfect.

Cu toate acestea, dezavantajul este că vopseaua este sensibilă la zgârieturi și umezeală și, prin urmare, suprafața nu este la fel de rezistentă ca atunci când, de exemplu, s-a folosit acoperirea cu pulbere.

Deci, dacă suprafața șemineului dvs. pe lemne se zgârie sau se uzează, poate fi ușor înlocuită / reînnoită folosind vopseaua originală Senotherm® într-o cutie cu aerosoli. Este disponibil în negru sau gri de la dealerul local. Sobe cu lemne Aduro poartă eticheta ecologică nordică Nordic Eco Lebel și astfel îndeplinesc cerințele stricte din partea etichetei ecologice. Prin urmare, vopseaua noastră nu conține solvenți și este astfel mai puțin rezistentă decât alte vopsele.


Coşul meu
Empty cart icon
Coşul tău este gol
Subtotal: EUR
Transportul şi discountul vor fi calculate pe pagina de comandă
Comandă
Alege limba