Înapoi

Cum să alegeți noul șemineu?

Cel mai important este locul unde șemineul poate fi instalat și unde doriți să-l amplasați. Trebuie să fiți atenți la dimensiunea șemineului și la distanța față de materialele inflamabile.

Înainte de a cumpăra un șemineu , vă recomandăm să luați în considerare următoarele

  • Vrei un șemineu în design clasic din fontă?
  • Design modern în tablă de fier?
  • Care este distanța față de materialele inflamabile?
  • Câți metri pătrați (m2) și câte camere, vreți ca șemineul să încălzească?
  • Șemineul este sursa primară de încălzire sau există, de asemenea o altă sursă de încălzire?


CE MĂRIME?

Este important să găsiți dimensiunea potrivită a șemineului, astfel încât să puteți obține efectul optim din acesta. Aveți grijă să nu vă cumpărați un șemineu prea mare, deoarece căldura poate deveni puternică. Efectul nominal al sobelor este indicat în kilowati (kW). Un volum mare este acela că 1 kW este capabil să se încălzească 10 m2, dacă casa este slab izolat. Dacă casa are o izolare bună, atunci 1 kW poate încălzi 20 de m2. Dacă folosiți bucăți lungi de lemn și aprindeți focul la intervale de timp lungi, puteți obține de obicei ca șemineul să folosească 50% din efectul nominal. Dacă folosești mai multe bucăți mici de lemn și aprindeți șemineul în intervale scurte de timp, puteți crește puțin efectul șemineului.

CARE TIP?

Există 2 tipuri diferite de șeminee: șeminee cu convecție și șeminee cu căldură radiantă. Șemineele prin convecție sunt noua generație de șeminee. Șemineul încălzește aerul și îl rotește prin cameră. Oferă o temperatură generală plăcută și omogenă. Soba de căldură radiantă este cunoscută de secole. Căldura este concentrată în jurul sobei. Aerul din jurul sobei se încălzește foarte mult și scade temperatura cu cât te îndepărtezi de la sobă. Șemineele de convecție, ca cele de la Aduro, pot fi de obicei plasate mai aproape de materiale inflamabile decât sobe radiante.


Șemineul nou de ardere a lemnului cu un coș de fum vechi?

Pentru a beneficia de șemineul dvs. pe lemne, trebuie să vă asigurați că coșul dvs. este pe deplin funcțional și în stare bună. Coșul de fum este motorul șemineului și, prin urmare, este crucial pentru succesul șemineului dvs. cu lemne. Dacă trebuie să mențineți clapeta de aer primară deschisă pentru a menține șemineul în bună funcțiune , este un semn că coșul de fum nu funcționează corect.

Șemineele noi, ecologice, cu lemne sunt proiectate diferit față de sobe vechi. Noile șeminee sunt construite cu mai multă rezistență și, prin urmare, trimit mult mai puțină căldură prin coș. Această temperatură a fumului „mai rece” implică un tiraj mai mic în coș, deoarece tirajul este creat prin diferențele de temperatură dintre aerul din afară și fumul din coș. În cazul în care coșul de fum nu funcționează, este posibil să simțiți întoarcerea fumului, fumul în cameră și o ardere proastă. În acest caz, vă recomandăm montarea Aduro DraftOptimizer, care asigură o funcționare stabilă.

Aduro DraftOptimizer=Optimizarea funcționări coșului de fum.

Coşul meu
Empty cart icon
Coşul tău este gol
Subtotal: EUR
Transportul şi discountul vor fi calculate pe pagina de comandă
Comandă
Alege limba